keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Eid Mubarak

Suklaa-kaneli-muffinsi vaahtokarkkikoristeilla.
Täällä arabianmaalla vietetään nyt Eid Mubarakkia, juhlaa jota voisi verrata länsimaalaiseen jouluun.

Joka toisen talon nurkalla, vielä eilen laidunsi marketilta ostettu vuohi tai lammas, tänään vuohet olivat kadonneet. 
Ne porisevat nyt padoissa ja hiiltyvät grilleissä.

Arabialaiseen tapaan kuuluu, että lammas jaetaan tasan kolmeen osaan, yksi itselle, yksi köyhille ja yksi ystäville.

Minä ja Svanski emme tänä vuonna ostaneet lammasta, ei kotiin, eikä jaettavaksi, mutta ystäviä ei silti sovi unohtaa. Söimme Eid mubarak-lounaan mukavasti tyhjän ostoskeskuksen kahvilassa.
Mutta hyvä ystävämme Sihteeri ei silti jäänyt ilman osaansa lampaastaan.

Niin kuin kaikki muutkin lammaseläimet, myös nämä suloiset kaverit päätyvät hyvin pian teuraaksi.

Eid Mubarakkia vaan kaikille!

Päät fondat-massasta.



Tumma suklaakuorrutus, joka pehmennetty voilla ja kermalla.
Tällöin suklaa ei kovetu vaan pysyy pehmeänä.


Eid Mubarak-kirjaimet fondant-massaa. 

2 kommenttia:

  1. Onko tuo samanlainen juhla kuin mitä somalit viettävät lampaiden teurastuksen merkeissä?Tarinan mukaan isän piti uhrata ainut poikansa ja kun veitsi viuhui, olikin teuraana lammas! Hienoja leivoksia jälleen! t. Leena

    VastaaPoista
  2. On juurikin sama uhrijuhla kyseessä. Abrahamin piti uhrata poikansa Jumalalle, mutta Jumala vaihtoikin pojan lampaaseen. Pääpiirteittään tästä kyse. Hyvin tärkeä juhla Muslimeille ja tärkein pyhinvaellus aika Mekkaan. Nämä oli minun uhrilampaani, vähemmän verta ja suolenpätkiä :)

    VastaaPoista

Kulinaristisia arvioita tai muuta mussutettavaa :D