keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Nyt kävi munkki!

Vappu ei ole mitään ilman skumppaa ja munkkeja. 
Skumpat on minulla ollut syksystä asti jäissä, joten päätin juhlistaa vappuani munkeilla.

Pakko myöntää, en muista paistaneeni munkkeja sitten lapsuuteni, joten kiehuvat rasvat hiukan jännitti minua.
Tiukka järjestelmällisyys ja rauhallinen työskentely, kuitenkin auttoi minua pääsemään herkulliseen lopputulokseen.

Tietyissä ruokalajeissa on se ongelma, että niitä aina valmistaa hiukan liikaa ja ne eivät ole enää ollenkaan niin hyviä seuraavana päivänä, kuin heti valmistuksen jälkeen. Munkit, nuo ruskeat rasvapallot tippuvat täysin tähän kategoriaan.

Söin itse kolme, Svanski söi kuusi, jonka jälkeen hän lähti kiertämään munkkien kanssa työpaikkaansa.
En tee tähän tarkkaa kirjanpitoa, kuinka monta kukin söi, totean vaan, että kukaan ei tyytynyt yhteen.

Mutta noita munkkeja on vieläkin kasa! 
Ei varsinaista sinkku sapuskaa tämä. Lähinnä munkkien valmistuksessa tärkeintä on olla yhteisö, jolle ne syöttää.
Hauskaa vappua, munkeilla tai ilman!



Munkit:
50  g             hiivaa
5  dl              maitoa
2                   munaa
2  dl              sokeria
2  tl               suolaa
1  rkl             kardemummaa
n. 12 dl         vehnäjauhoja
1 1/2  dl        sulaa voita





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kulinaristisia arvioita tai muuta mussutettavaa :D