tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kakkujen kevätkarkelot


Maaliskuun loppu, aina huhtikuun alkuun, on meillä hirveää kakkujen karkeloa.
On syntymäpäivää ja kansallispäivää ja ahdistaa jo ajatuskin tulevasta pääsiäisestä, pitää silloinkin jotain leipoa.

Svanskin toimiston juhliin, kansallispäivän hengessä, tein kakun rubikinkuution muotoon.

Minut kerta toisensa jälkeen haastaa ristiriita kakun ulkonäön ja maun suhteen.

Rubiikinkuutio on sisältä vuoroin suklaakakkua, vuoroin suklaamoussea. Siksi niinkin haastava muoto, kuin neliö, oli lopulta aika vaikea toteuttaa.

Toinen ”kolmen värin kakku” on sisältä suklaakakkua ja mustikkamoussea.
Kumpikin kakku, oli lopulta makujenvoitto ja yhtään palaa ei jäänyt juhlista jäljelle.
Ja se on kakuntekijälle, paras mahdollinen palkinto.

Svanskin syntymäpäivänä en enää leiponut makeaa täytekakkua, vaan turvauduin hänen ikiaikaiseen suosikkiruokaansa, tonnikalaan.
Tein tonnikala-katkarapu- kananmunatäytteisen voileipäkakun, joka oli täydellinen menestys.

Voileipäkakut jaksavat yllättää itäeurooppalaiset, koomisuudellaan. He eivät tunne moista tuotetta lainkaan ja muotoon pursotettu majoneesi on heistä hauskaa jekkua.

Niinpä Svanski syötti voileipäkakkuaan kollegoillensa ja hihitteli heidän yllättyneille ilmeilleen.

Kakku maistui kaikille, ja se ei pilannut kenenkään dieettiä.
Sillä olin sekoittanut majoneesitäytteeseen puolet kermaviiliä ja reunat kuorrutin tuorejuustolla. 
Kakusta jäi kumquatin kirpeä ja tonnikalan pehmeä maku suuhun.



Svanskin syntymäpäivänä, makeankakun korvasi marjapiirakka.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kulinaristisia arvioita tai muuta mussutettavaa :D