keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Espanjalainen juhannusmakkara

Raaka-aineet
Juhannusviikko jyrää vääjäämättä kohti juhannusaattoa, vaikka täällä aavikon keskellä juhannusfiilistä saa kyllä hakea. 
Minä päätin hakea sitä paistamalla makkaraa.

Koska perinteistä possumakkaraa on turha hakea, ostin puolalaisen nautamakkaran kielbasan. 

Sipuli ei itketä, kun käyttää terävää veistä.
Niinpä niin vain puolalainen 
lihanleikkaaja yksin tietää, 
mitä se pitää sisällään, mutta oli se sitten mitä tahansa, maku on tämän maan makkara-arsenaalin parhaimmistoa. Toisin sanoen makua on.

Keittiö timantit.

Sipuleita.









Kielbassa uuniin, peruna, - porkkana, -sipuli, tomaattipedillä, tämä oli suunnitelmani. 
Perunat maustoin paprikatahnalla, öljyllä, suolalla, sokerilla ja pippurilla. 
Perunoiden joukkoon loraus öljyä.
Kyllä sokeri on tärkeä raaka-aine, kun tekee uuniperunoita, se tuo perunan maun kivasti esille.



Basaarista haettuja mausteita.


Paprikat paahdetaan hyvin.
Makkarapannun kaveriksi tein paahdettua paprikasalaattia. 
Paahdoin paprikat uunissa. 
Annoin jäähtyä muovipussissa ja sitten kuorin, pilkoin ja laitoin valkosipuli, -öljy, -etikka seokseen. 
Niin ja meiramia, ei sovi unohtaa tästä. 
Tämä on ylistys paahteiselle paprikalle ja sopii Kielbasan kaveriksi, kuin skumppa lasiin.
Sitten pussiin..
...Ja annetaan muhia hetki.

Valmis salaatti.
Uuniin menossa













Uunista tulvi ihana makkaran, perunan ja paprikan tuoksu. Olin laittanut värikkään paprikasalaatin jo pöytään ja ajatuksissani näin, kuinka ihanasti siinä, espanjalaistunnelmissa kohta söisimme illallista. 
odottavan aika on pitkä...




Makkaraa, sipulia, tomaattia... nam





Svanski tuli syömään. Napsi perunat, ja palan makkaraa, vastasi puhelimeen ja närkki samalla paprikoita suuhunsa. Puhelun loputta juputti yksinään, otti vielä pari perunaa ja sitten katosi.



Siinä sitten istuin yksin pannuineni ja nuolin perunanpalalla paprikakastiketta pannun pohjasta. 
Ei ihan romanttisimmasta päästä tämä minun juhannusillalliseni. Onneksi sentään takataskussa on kutsu perjantaina grilli-bileisiin.

Basaarista ostettua ruusuteetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kulinaristisia arvioita tai muuta mussutettavaa :D