maanantai 1. joulukuuta 2014

1. Giliaanan ensimmäinen Joulu!

Vielä Black Fridayn aikaan, en evääni heilauttanut joulun vuoksi...
Mua ei huvittanut vielä viikko sitten koko Joulu lainkaan! Meidän piti matkustaa Suomeen ensimmäisen kerran neljään vuoteen. Mutta kuinka kävikään?! Jäämme tänne!
Giliaanan joulupyjama.








Peruin Joulun kokonaan, kunnes Svanskin kollega toi lahjaksi Giliaanalle joulupotkupuvun! Silloin tajusin, on Giliaanan ensimmäinen joulu ja sitä ei voi skipata! 
Sitäpaitsi olen joulu-hőrhő ja sorrun kuitenkin jossain vaiheessa lakkoani. Että parempi nyt, kun ei ole vielä kiire!

Omat lapsuuteni Joulut alkoivat jo marraskuussa.
Keittiőn lämpimän loisteputkilampun alla aloitetuista jouluvalmisteluista. Hedelmäkakkuja, sahramipullaa, kaljaleipää, valmistui pakkaseen, marraskuun lopun ja joulukuun alun, pimeinä talvi-iltoina.

Täällä arabiassa en voi Gliaanalle tarjota kylmää ja pimeää, enkä hänen nuoresta iästään johtuen vielä paljon muistojakaan.
Vaikka uskonkin, että tälläkin ajalla on hänen elämässään suuri merkitys.

Mitä voin antaa tuolle pikkuiselle hymyilijälle, on keittiössä hääräävä iloinen äiti.
Jouluntunnelmaa, mausteiden hajua ja katiloiden kolinaa. Teen täydellisen joulun meille kolmelle!

Tervetuloa mukaan, seuraamaan jouluvalmisteluja pikkuruiseen keittiőőni kattiloiden ja pannujen väliin.


Tuumasta toimeen...

Ei muuta kuin keittokirja esiin ja piparitaikina valmiiksi.
Lőysin myős kauppareissulla hyvän lantun. Se ei ole aina niin sanottua, että tässä maassa lőytää lantun. Joten ostin sen ja tein siitä valmiin soseen lanttulaatikkoa varten.
Pakastin soseen odottamaan  aaton-aaton kiireitä.
Sieltä sen sitten pakastimesta lőydän Joulukiireissä ja olen tämän päivän itseeni todella tyytyväinen.

Samalla kun nyt soseuttamaan rupesin, tein Giliaanalle bataattisosetta sen verran, että ylioppilasjuhliin asti piisaa.
Olen taistellut itseni kanssa koskien Giliaanan ruokaa. Täällä on vihannekset joskus tosi huonolaatuisia ja mietin kumpi on parempi. Valmisruoka vai itse tehdyt soseet. Kahden päivänajan päädyin antamaan hänelle valmissoseita, sitten maistoin niitä myős itse.

Nyt teen soseet itse, kalliista lentokoneella tuoduista juureksista ja hedelmistä.
Ne tulevat silti edullisemmiksi, kuin valmissoseet. Giliaana ansaitsee parasta, eikä mitään oksennuksen makuista kurpitsamőssőä!

Jouluhirviö,-kotirouva-superäiti-Glitteripallo on täällä taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kulinaristisia arvioita tai muuta mussutettavaa :D