Oikein värikäs persoona ja lounashetkestä muotoutuikin uskomaton, teologiaa ja filosofiaa sivuava draamanäytelmä.
Koska kyseessä oli kevyt lounas ja luterilainen naispappi, päätin
koota kevyen menun, keiton toimiessa sen vakaana kivijalkana.
Kolmiyhteisesti, kuin luterilainen usko, toimivat keitto,
voileivät ja kakku, saumattomasti yhteen.
”Soup and sandwiches”… no saattaa
tietty jo mennä aika anglikaaniksi, mutta kuitenkin toimii aina!
Ja näin, hiukan ehkä jo teologiselta pohjalta, rakensin
pappisvieraallemme seuraavan menu kokonaisuuden:
Syntisen hyvä Sipulikeitto (no en sanonut noin sen papin
kuullen)
Unkarilaiset salamikolmioleivät
Kananmaksapateleivät (kyllä! Tein pateen itse!)
Sinihomejuustotuulihatut
Artisokka pie
Suklaakakku, joka ei ole schwarzwaldissa käynytkään,
sekä kahvia ja konjakkia
Yritin kaikkeni välttääkesni tyypillistä kirkkokahvi tuunelmaa ja mielestäni onnistuin.
Unkarilaiset salamikolmioleivät. |
Ja samat leivät hiukan puskan takaa. |
Ja sama homma puskan takaa... |
Kananmaksapatee leivät, sveitsiläisittäin. |
Näitä leipiä olen tehnyt omalla reseptillä jo vuosia. Sisälle sopii suolakurkun seuraksi, ihan tavallinen maksamakkara tai hienommassa versiossa maksapatee. Tilanteesta ja kokin suuruudenhulluudesta, riippuen.
Näissä leivissä oli itse tehty kananmaksapateetäyte.
Kutsun näitä Sveitsin leiviksi. En tiedä onko koko leivällä mitään tekemistä Sveitsin kanssa, mutta muistaakseni olen joskus hamassa nuoruudessani napannut resepti-idean talteen Unicefin kaikkien maailmanlasten reseptivihosta, kohdasta Sveitsi.
Artisokka piirakka. |
Artisokka piirakka on tehty mausteöljyssä säilötyistä lehtiartisokan sydämistä, fetajuustosta ja kirsikkatomaateista. Piirakan kuorrutteeksi tehdään muna-maitoseos, joka sitoo kaikki raaka-aineet mukavasti yhteen. Koko komeuden päälle lisäsin vielä Emmental juustoa! Sillä menun teemahan oli keveys...
Näihin tuulihattuihin meni paketillinen sinihomejuustoa (150g), mutta ne eivät maistuneet yhtään sinihomejuustolle. Svanski oli sitä mieltä, että kokki oli syönyt juustot itse! Tiedän olen perso homejuustolle, mutta kyllä sitä taikinaan ainakin 100g meni. Käytin tanskalaista homejuustoa, joka on miedompaa, kuin kotimainen Aura-juusto, johon alkuperäis resepti viittasi. Suosittelenkin siis vahvaa aurajuustoa tai jopa ihan Roqueforttia.
Lähes Schwarzwaldissa käynyt kakku. |
Vau. Aika mykistävä lounas. Tuutko keitraamaan mun nelikymppiset ;)
VastaaPoistaOota että läpesen eka sen kakkukurssin, jolle just ilmottauduin :D Sitten tulee sellasia synttärikakkuja että! Yks on jo multa sokkona tilattu, luottoasiakas :)
VastaaPoista