torstai 9. toukokuuta 2013

Pasta Finlande ja Russian vinagrette vihannekset


Meillä on joka päivä pöytä katettuna servetteineen, oli ruoka sitten kuinka gourmeeta tahansa.
Loppupelissä ei ruuan aina tarvitse olla jotain uutta ja ihmeellistä, saadakseen täydellisen kulinaristisen nautinnon. Arkipäivä on arkipäivä, vaikka voissa paistaisi, mutta eihän sen arjelta tarvitse kuulostaa.

Kuinka masentavaa onkaan syödä makaroonilaatikkoa ja jääkaapista löytyneitä etikka säilykkeitä?
Mutta tänään olin pakon edessä, huomiseksi valmistumassa oleva paholaisen kakku tarvitsi kaiken huomioni, todellakin kaiken! Koska siitä on tultava täydellinen!

Oli siis pakko mennä siitä, mistä rajapyykit on jo kaadettu ja valmistaa kotiruuan aateli, tuttu ja turvallinen makaroonilaatikko ja sen seuraksi temmoin purkista punajuurta ja kurkkua. Silaus smetanaa päälle ja jo on, vallan komea, perinteinen venäläinen salaattilautainen valmis.

Pasta Finlande eli makaroonilaatikko

Svanski tuli syömään ja sen naama levisi isoon hymyyn, kun näki makaronilaatikon tulevan uunista: ”Ahaaa finnis-pasta-makkaroonika-laatikkossa-hyvä-hyvä!” Kuten meillä, tämä pasta finlande tuttavallisemmin tunnetaan!

Minun twistini makaroonilaatikkoon on tomaatti pyree ja sienet. 
Tällä kertaa käytin pussin lopun, äitini lähettämistä kuivatuista Boletus eduliksista, eli tuttavallisemmin herkkutateista. 

Äiti laittoi uhkarohkeasti itsekeräämiään ja kuivattamiaan tatteja postiin ja lähetti tänne persianlahdelle. Svanki huusi kuin hinaaja, että mitä se sellaisia lähettää!?! Olisimme voineet joutua putkaan koko sakki, jos ne olisivat tullissa luulleet niitä joiksikin taikasieniksi!

Boletus edulis
Mutta äiti vastasi tyyneen rauhallisesti, että ei mitenkään oltaisi voitu joutua ongelmiin, koska hänpä nokkelasti kirjoitti pussiin sienien latinankielisen nimen. Äitini mielestä, kyllä se arabialainen tullimieskin latinan käännöksen osaa tehdä.

Svanski karjui vielä hetken jotain tyhmistä salakuljettajista, jotka eivät ole tajunneet kirjoittaa tuotteensa latinankielistä nimeä pussin päälle ja näin joutuvat vaikeuksiin. 

Vieläkin vähän nauratti koko Boletus edulis episodi, no tulipahan hymmyillen tehtyä pasta finlandea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kulinaristisia arvioita tai muuta mussutettavaa :D