keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syyskuun suklaakakku



Ystäväni tulevat tänne arabian lämpöön tänä iltana, viettämään syyslomaa.
Päätin valmistaa heille tervetuliaiskakun, loman alkamisen kunniaksi.

Itse kaipaan syksyä ja sen värejä, joten ajattelin, että ripottelen niitä hiukan kakkuni päälle.

Valmistin sokerikuorrutteesta ja karamelliväristä iloisen värisiä lehtiä, joilla koristelin suklaakakkuni.

Kakku on tehty ikivanhan mokkapalareseptin turvin. Se on niin vanha resepti, jonka olen joskus käsin kirjoittanut vihkon kulmaan, että en edes muista, mistä se on lähtöisin. Käsialasta päätellen, olen sen laittanut talteen aika nuorena.

Tällä kertaa en tehnyt perinteistä mokkapalojen kuorrutetta, vaan päällystin kakun, kakkukurssilla oppimani suklaavoikremellä.

Nyt kakku odottaa kaapissa, että lentokone laskeutuu Dohan kentälle ja ihana lomaviikko ystävieni kanssa voi alkaa. Loma kuulumisia voi odotella Diplomatiaa ja paskoja runoja blogin puolelta, sitten joskus ensiviikolla.

Nauttikaa syksytä, missä ikinä olettekin!
Minä haaveilen olevani kirpeässä syysilmassa isossa lehtikasassa, kun tuijottelen hienoa syyskakkuani.


Mokkapalat (kakkupohja)

200g voita
2dl sokeria
2 munaa
2dl maitoa
4rkl kaakaojauhetta
4tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja

Kaikkien raaka-aineiden tulee olla huoneen lämpöisiä.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksikerrallaan kokoajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineeet keskenään ja siivilöi taikinaan vuoron perään maidon kanssa. Niin että ensimmäiseksi ja viimeiseksi tulee jauhoseosta.

Laitaa voideltuun jauhotettuun vuokaan paista 200 asteessa 10min/ kunnes on kypsä (irtoaa reunoilta, pistettäessä hammastikulla tikkuun ei jää mitään.)

Anna kakun jäähtyä ja valmista kuorrute:

190g  vegetable shortening (kasvisrasvaa tai voita) Voista tulee parempi maku kasvisrasvasta kestävämpi kuorrute.
80 ml vettä
450g sihdattua tomusokeria
90g sihdattua kaakaojauhetta

Vatkaa voi ja vesi valkoiseksi vaahdoksi, lisää sihdattu sokeri ja sihdattu kaakaojauhe, vatkaa vielä hetki.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kulinaristisia arvioita tai muuta mussutettavaa :D